Stap elf

Wij hebben onze toevlucht genomen tot bidden en mediteren teneinde ons bewuste
contact met onze Hogere Macht te verbeteren, waarbij we uitsluitend hebben
gevraagd aan ons kenbaar te maken wat Hij/Zij met ons voor heeft en ons de kracht te geven dit uit te voeren.

Gesloten
Bericht
Auteur
Anna
Site Admin
Berichten: 18532
Lid geworden op: vr nov 05, 2004 10:09 pm

Stap elf

#1 Bericht door Anna » di mar 30, 2010 3:20 pm

Stap 11

We trachten door middel van overdenking, meditatie en gebed een innerlijk evenwicht te vinden en de kracht om ons leven zinvol en bewust in te richten.

Er komen momenten van stilte in je leven. Momenten van terugkijken. Momenten van kijken waar je nu staat. Momenten om te overwegen hoe je nu verder moet.

We hebben chaotisch geleefd, vaak was het een overleven. Van het ene obsessieve moment naar het volgende. Die situatie heeft jaren bestaan. We hebben krampachtig getracht alles te sturen, we moesten wel. We manipuleerden en verdraaiden de werkelijkheid. Zo sterk dat we er zelf in gingen geloven. Wat we deden vonden we heel normaal en vanzelfsprekend.

Nu je je niet meer obsessief op het leven van een ander richt, komt je eigen (het gewone) leven op je af. Stel je daarvoor open. Kijk naar de realiteit. Laat allerlei illusies, ogenschijnlijk mooie dromen en roze wolken los. Realiseer je dat er nooit tovenaars, prinsen op witte paarden of goede feeën zijn die je dromen waarmaken. Je moet zelf, en bewust, je leven inrichten.

Neem er de tijd voor en je zult zien dat zich in je leven kansen en mogelijkheden voordoen. Niemand weet hoe ze eruitzien. Niemand kan voorspellen wanneer ze komen. Maar als je blik niet vertroebeld is door de relatie-obsessie of door valse illusies, kun je je kansen benutten.

Leven zonder obsessie en helemaal gericht op jezelf is een boeiende reis. Maar voor mensen zoals wij, die zaken zoals zelfbewustzijn en zelfrespect moeten ontwikkelen, is de steun van een 'reisgezelschap' zoals de groep hard nodig. Zo'n hogere macht heb je nodig. En bedenk: er is geen weg náár geluk de weg is geluk.

Gesloten